Follow @UMPViajarlo

Flag Counter
Tweets por el @UMPViajarlo.  
UN MÓN
PER VIATJAR-HI
El lloc on compartir els teus viatges   

Espanola    Inglesa
                       
INICI
QUI SOM?
CATALUNYA
ESPANYA
EUROPA
ÀFRICA
AMÈRICA
ÀSIA
OCEANIA
CONTACTE

Avinyó, Desembre 2015  (Sergi i Yolanda)

Al pont de desembre, vam anar en cotxe al sudest de França, cap a la província de Provence, i vam dedicar un dia a visitar aquesta ciutat medieval, Patrimoni de la Humanitat. Coneguda pel seu famós pont, protagonista d'una cançó popular, l'abismal Palau Papal i la seva muralla, un dels millors exemples de fortificació medieval; conforma un conjunt deliciós, on el viatger tindrá la sensació d'haver viatjat en el temps. El seu bon estat de conservació fa que sembli una imatge de parc temàtic, però sense ser artificial, i, a més a més, en l'època de l'any que hi vam anar no hi havia molta gent i resultava molt agradable passejar pel casc antic i entre el riu i la muralla.

Com arribar i desplaçar-se

Des de Barcelona en cotxe hi ha poc més de cinc hores per autopista. Està ben indicat i no és difícil arribar-hi.

En arribar a la ciutat, el cotxe no és un gran problema. Fins i tot un cop dins la muralla, al centre històric, l'aparcament al carrer és de pagament però sorprenentment barat. Si bé hi ha diverses zones, entre les quals la groga n'és la més barata, és possible deixar el cotxe per 40 cèntims/1 hora o 2€/3 hores, de manera que per molt poc pots deixar-lo allà tot el matí i prop dels llocs a visitar. Quan vam ser-hi, es pagava de dilluns a dissabte de 9 a 12 i de 14 a 19. També hi ha pàrquings, però no coneixem el preu.

Un cop allà, tot el centre històric es pot visitar a peu. Les distàncies entre els principals punts d'interès són curtes i el passeig és agradable. L'únic punt que queda una mica més desplaçat és una fortificació i altres llocs que hi ha a l'altra banda del riu. S'hi pot anar caminant, però potser és millor agafar el cotxe. Suposem que hi haurà transport públic (autobusos), però desconeixem els itineraris i freqüència.

On dormir i menjar

Ens vam allotjar a l'Hotel Formule 1 Avignon Centre (205 rue J.M Tjibaou, Zac de Courtines, 84000 Avignon). No us deixeu enganyar pel nom, ja que no es troba al centre, sinó a uns 3 km. Hem de dir que aquesta cadena d'hotels ens sembla una molt bona opció per viatjar de forma econòmica al voltant de tota França. Si bé les habitacions són petites i senzilles, amb bany compartit fora de l'habitació, són netes, correctes. De preu semblant i molt més còmode que un càmping (això dit per aficionats a viatjar en càmping). Hi ha un altre Fórmula 1 a Avinyó, que està a una distància semblant del centre, l'Hotel F1 Avignon Nord (Quartier Sainte Anne, 84700 Sorgues). Les prestacions són similars, de fet, ens sembla que tots els F1 són idèntics (d'habitacions, estructura i fins i tot la roba de llit).

Hi ha bastants llocs de menjar francès, de preus molt variables, sobretot a la Place de l'Horloge, rue de la Republique i els voltants. En molts llocs oferien menús, d'1 o 2 plats, en general entre 15 i 20€ (i també d'altres molt més cars). Per a pressupostos més ajustats, també hi ha fastfoods tipus McDonald's (a la rue de la Republique) i kebabs (concentrats a la Place Peu).


Què veure i què fer

A Avinyó hi ha molts museus i monuments històrics. Durant la nostra visita, ens vam centrar en aquests darrers: