Follow @UMPViajarlo

Flag Counter
Tweets por el @UMPViajarlo.  
UN MÓN
PER VIATJAR-HI
El lloc on compartir els teus viatges   

Espanola    Inglesa
                       
INICI
QUI SOM?
CATALUNYA
ESPANYA
EUROPA
ÀFRICA
AMÈRICA
ÀSIA
OCEANIA
CONTACTE

Berlín, Juliol 2019  (Yolanda)

Bohèmia i moderna, la capital d'Alemanya és una ciutat monumental marcada pel dolorós record del mur que la va dividir durant gairebé 30 anys. Vaig visitar aquesta ciutat el juliol de 2019, durant un congrés, i vaig poder dedicar al voltant d'un dia i mig a fer turisme, com a primera aproximació a la història i cultura d'aquesta metròpoli.

Com arribar i sortir

Vaig volar a Berlín directament des de Barcelona. La durada del trajecte és d'unes 2h 40 min. Nosaltres vam anar amb Vueling; vam sortir amb un petit retard i van perdre la maleta d'un dels meus companys. Altres companyies (low-cost o estàndard) també cobreixen aquest itinerari.

Per anar i sortir de l'aeroport, vam agafar un taxi, encara que també hi ha connexions amb autobús. Per a grups grans, hi ha taxis de fins a 8 places que costen poc més que els normals (23-28 € fins al centre, en uns 20 minuts). A la sortida de l'aeroport, ho tenen molt bé organitzat i el personal dirigeix de forma molt eficient els turistes cap als taxis, de manera que el procés és molt fàcil i ràpid.

Com desplaçar-se

La ciutat de Berlín està molt ben comunicada per la xarxa de transport, especialment el metro. Hi ha parades gairebé a cada cantonada i els trajectes són molt ràpids i fluids. Hi ha dos tipus de línies de metro: les U-Bahn (Untergrundbahn, "tren subterrani"), que són parcialment subterrànies, i les S-Bahn (Stadtschnellbahn, "tren ràpid metropolità"), que van sempre per l'exterior, normalment per sobre de ponts, molt característics de la ciutat. Hi ha moltes línies, que cobreixen molt bé la superfície de la ciutat. Tot i que la freqüència de pas pot ser menor que a d'altres ciutats (de vegades més de 5 o fins i tot 10 minuts), en molts punts pel centre hi ha diverses línies que fan part del mateix recorregut, de manera que qualsevol d'elles serveix. Els transbords entre línies també solen ser fàcils i ràpids. Els trens són potser una mica antics, i en alguns no hi ha aire condicionat, fet que pot ser problemàtic a l'estiu.

Cap de les estacions de metro té un control d'accés (ni torns, ni revisió de bitllet), sinó que es pot entrar directament. Això fa molt més pràctic i fluid l'accés, però confia en l'honestedat i educació dels ciutadans, fet que demostra la clara diferència cultural amb Espanya. A la mateixa andana, hi ha una màquina (i només una) per comprar els bitllets. El bitllet senzill costa 2,8 €. Pot ser adient comprar els abonaments de viatges il·limitats per un dia (7 €) o una setmana (30 €). Aquests abonaments només s'han de validar la primera vegada a les màquines i seran vigents fins a la fi del període.

On dormir

Ens vam allotjar a l'Hotel ABBA Berlin, un hotel de 4 estrelles amb habitacions còmodes i modernes, situat a la zona de Charlottenburg, al carrer Lietzenburger Str., a l'oest de la ciutat. Es troba a menys de 10 minuts a peu de la parada d'U-Bahn de Uhlandstr. (línia U1) i de la parada d'S-Bahn de Savignyplatz, on conflueixen 4 línies (S3, S5, S7 i S9) que arriben al centre en poques parades.

El bufet d'esmorzar era espectacular, amb múltiples opcions fredes i calentes, salades i dolces. També disposa d'un petit gimnàs i una zona d'spa, amb banyera d'hidromassatge i sauna (aquesta última, de pagament).

On menjar

El menjar a Berlín és car, però més exagerat és el preu de les begudes. Als restaurants, el preu d'una ampolla d'aigua petita no baixa de 4 €. Els refrescs tenen un preu semblant, 4-5 €, i les típiques cerveses una mica més. Curiosament, als supermercats, el preu de l'aigua sí que és baratíssim (el mateix o fins i tot menys que a Espanya, ampolles de 1,5 litres a partir de 0,19 €), així que ja sabeu on trobar-ne si voleu estalviar...

Com a ciutat multicultural, hi ha restaurants de tot tipus a Berlín, des dels llocs o locals de salsitxes tradicionals, fins múltiples restaurants de cuina asiàtica, italiana o americana. Hi ha diverses zones molt animades i centres comercials on s'aglutinen moltíssims restaurants de tot tipus per triar. En concret, alguns on vam anar són:

Què veure i què fer